Харьков

Гвардейцам в Харькове доступны самые современные учебные тренажеры (фото)

14 мая 2019 07:00

Об этом сообщает пресс-служба Национальной академии Национальной гвардии Украины:

Найважливішим елементом у підготовці справжнього фахівця, безперечно, є велика кількість практичних занять. Саме з цією метою у вогневому комплексі Національної академії Національної гвардії України встановили інтерактивний тир марки «Інгул», комплексний динамічний тренажер екіпажів БТР-4Е та навчальний діючий стенд бойовий модуль БМ-7 «Парус».

У вогневому комплексі Академії регулярно проходять практичні заняття з вогневої підготовки з курсантами усіх факультетів. Спочатку курсанти відпрацьовують теоретичні питання, вивчають тактико-технічні характеристики, призначення бойового модулю «Парус» і бронетранспортера БТР-4Е та їх матеріальну частину, а вже згодом переходять до відпрацювання практичної частини.

Варто зазначити, що крім планових занять з вогневої підготовки, щороку з випускниками організовують та проводять додаткові.

«Ми прикладаємо максимум зусиль, щоб якнайкраще підготувати майбутніх офіцерів Національної гвардії. За роки навчання в Академії курсанти отримують достатньо ґрунтовних знань, проте дуже важливо навчитись застосовувати їх на практиці. Саме на динамічних тренажерах курсанти мають можливість пройти підготовку, наближену до бойової обстановки, адже тренажери є аналогом бойової машини БТР-4Е», - зазначив начальник кафедри озброєння та стрільби полковник Петро Пістряк.

Сьогодні у вогневому комплексі пройшло практичне заняття з курсантами другого року навчання командно-штабного факультету. За чотири години заняття курсанти самостійно споряджали стрічки боєприпасами, встановлювали та знімали озброєння бойового модулю, здійснювали заряджання та розряджання озброєння.

Крім відпрацювання практичних питань на бойовому модулі «Парус», курсанти здійснювали підготовку системи управління вогнем та тренувалися у ролі оператора та командира при стрільбі з озброєння БТР-4Е.

«На другому році навчання курсанти вивчають теорію та відпрацьовують практичні завдання на тренажерах. Ми детально розглядаємо кожне питання і паралельно йде робота на динамічних тренажерах. Вже з третього року навчання за програмою вони проходять бойові стрільби у навчальному центрі Академії та на Башкирівському полігоні. Я впевнений, що сівши в БТР-4Е після цих занять в них не виникатиме жодних труднощів з його водінням та експлуатацією його озброєння», - зазначив старший викладач кафедри озброєння та стрільби підполковник Ігор Атаманенко.

Курсанти зізнаються, що для них саме практична складова є важливою та ефективною. Курсант командно-штабного факультету Віктор Вох з самого дитинства мріяв стати офіцером та бути обізнаним у всіх сферах військової служби. Спілкуючись з ним, можна відразу зрозуміти, що гвардієць живе військовою справою, цікавиться усім, починаючи зі своєї службової діяльності, завершуючи останніми новітніми зразками озброєння НГУ.

«Для мене, як для майбутнього офіцера, важливо отримувати нові знання та навички, а особливо практичні. Сьогодні я вперше керував динамічним тренажером БТР-4Е і можливості тренажерного комплексу мене вразили. Таке враження, що ти знаходишся у справжньому бронетранспортері та виконуєш завдання на полі бою. Вже чекаю моменту, щоб сісти у справжній бронетранспортер», - зазначає курсант Віктор Вох.

Вже наступного року курсанти матимуть можливість продемонструвати свою вправність і майстерність на практиці щодо водіння бронетранспортера та виконання бойових стрільб.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling