Политика

Цигикал: ГПСУ вместе с европейцами работает над проектом интегрированного управления границами

1 мая 2019 13:34

Об этом рассказывает пресс-служба Госпогранслужбы Украины:

Під час спілкування йшлося про структурні зміни у відомстві, незаконний перетин кордону, боротьбу з контрабандою, співробітництво з ЄС, зарплату прикордонників, боротьбу з корупцією та інші актуальні питання діяльності відомства.

Зокрема, керівник прикордонного відомства відмітив, що у Державній прикордонній службі розпочалися структурні зміни.

«Ми почали структурні зміни – почали організаційно розділяти підрозділи охорони кордону від оперативно-розшукових, робити управлінські вертикалі, які відповідають чітко за свій напрямок», - зазначив він.

Крім того, Петро Цигикал наголосив, що за оцінкою колег з ЄС контрабанда через Україну на кордоні зменшилася в рази.

«Суміжна сторона показує, що контрабанда через Україну зменшилася в рази. І це – оцінка наших колег із країн ЄС. Зараз у нас з нашими колегами є повна довіра. Ми обмінюємося дуже важливою інформацією про діяльність злочинних груп на кордоні. Раніше такого не було. Сьогодні в Європі розуміють, що Україна не є країною-постачальником незаконних мігрантів чи джерелом контрабанди. Це – вже зовсім інший кордон та інші загрози. Ми будуємо систему охорони кордону з огляду на сучасні загрози та прогнозування розвитку подій у майбутньому», - сказав Голова Держприкордонслужби.

Окремо Петро Цигикал відмітив про зміну порядку організації контролю: «Якщо раніше відділи прикордонної служби контролювали ділянку протяжністю 80-100 кілометрів, то сьогодні ми створюємо відділення прикордонної служби, які виносимо майже на лінію кордону через кожні 20 кілометрів».

«Але головним нашим потенціалом залишаються люди. Сьогодні контрактники отримують 9,5-10 тисяч гривень. Звісно, цього недостатньо, але ми подали відповідні пропозиції через МВС до Уряду і сподіваємося, що Кабмін виділить нам додаткове фінансування. Крім цього, ми компенсуємо кошти за піднайом житла, годуємо наш персонал, розвиваємо систему відомчого житла», - розповів Голова Держприкордонслужби.

Також Петро Цигикал відмітив про роботу відомства разом з європейцями над проектом інтегрованого управління кордонами.

«Міжвідомчу групу з українського боку на рівні Уряду очолює Іванна Климпуш-Цинцадзе. До роботи залучені представники Єврокомісії, Місій ЄС в Україні, представники прикордонних відомств, митних служб та правоохоронних органів інших держав-донорів. Загалом у разі позитивного результату роботи групи, бюджет проекту становитиме понад 60 млн євро. Ці кошти підуть і на облаштування кордону, і на розвиток інфраструктури, і на поглиблення співпраці з ЄС у рамках напрацювання єдиних стандартів прикордонного контролю», - сказав він.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling