Политика

До 31 декабря в аналоговом стандарте будут транслировать свои программы местные компании

18 апреля 2019 12:36

Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания в Укриане на заседании 18 апреля 2019 г. рассмотрел и обсудил проект постановления Кабинета Министров Украины «О внесении изменения в План использования радиочастотного ресурса Украины», который поступил в Государственную службу спецсвязи и защиты информации Украины и руководствуясь частью второй статьи 24 Закона Украины «О Национальном совете Украины по вопросам телевидения и радиовещания», согласовал его без замечаний.

Планом было предусмотрено прекращение использования аналоговой технологии вещания 1 мая 2019.

Планом було передбачено припинення використання аналогової технології мовлення 1 травня 2019 року. Зміни ж стосуються подовження терміну використання аналогового стандарту мовлення для окремих мовників. Так, проектом постанови передбачено:

«викласти графу «Строк припинення використання радіотехнології» позиції 38 розділу І у такій редакції: «31 серпня 2018 року, крім територій з особливим режимом мовлення (відповідно до Закону України від 7 грудня 2017 року № 2244-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України»); для м. Києва та Кіровоградської області 31 липня 2018 р.; для визначених Національною радою з питань телебачення і радіомовлення каналів мовлення, що межують з Російською Федерацією та тимчасово окупованими територіями, та каналів мовлення телерадіоорганізацій місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, 31 грудня 2019 р.»

Відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко повідомив на засіданні, що Громадська рада, яка діє при Національній раді, звернулася до Кабінету Міністрів України з пропозицією подовжити термін вимкнення мовлення для зазначених мовників. Регулятор повністю підтримав їхнє звернення, Держспецзв’язок розробив відповідний проект, який Національна рада погоджує без зауважень.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling