Политика

Гвардейцы Украины активно выбирают нового президента и главнокомандующего

31 марта 2019 13:56

Об этом сообщает пресс-служба Национальной гвардии Украины:

У день проведення голосування на чергових виборах Президента України до охорони громадського порядку задіяно майже вісім з половиною тисяч військовослужбовців Національної гвардії України. Виконуються завдання з забезпечення територіальної цілісності України в районі проведення операції Об’єднаних сил, охорони важливих державних та військових об’єктів.

Командуванням Національної гвардії України, командирами та начальниками всіх рівнів організовано роботу щодо забезпечення участі особового складу в голосуванні. Для реалізації виборчих прав військовослужбовців організовано ефективну співпрацю з представниками Центральної виборчої комісії, Збройних сил України та Національної поліції України, здійснюється моніторинг процесу волевиявлення військовослужбовців Секретаріатом уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У військових частинах створені належні умови для голосування військовослужбовців та встановлено взаємодію з органами місцевого самоврядування, виборчими комісіями, органами ведення Державного реєстру виборців у районах виконання завдань. Особовому складу роз’яснено виборче законодавство, порядок та особливості участі у виборах Президента України.

Військовослужбовці голосують на звичайних виборчих дільницях, розташованих за межами місць дислокації військових частин та на спеціальних виборчих дільницях, що утворені у винятковому випадку на території військових частин Збройних сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил у межах Донецької та Луганської областей. Щоб забезпечити умови для вільного волевиявлення, військовослужбовцям строкової служби надані звільнення з розташування військових частин для участі в голосуванні.

Особовий склад, який знаходиться у відрядженнях, голосує, подавши заяви про тимчасову зміну місць голосування без зміни виборчих адрес. У військовому шпиталі Національної гвардії України утворено спеціальну виборчу дільницю для забезпечення голосування хворих. Отже виборчі права військовослужбовців забезпечено, а голосування ніяк не вплине ні на якість виконання службово-бойових завдань ні на утримання займаних позицій.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling