Политика

Гройсман, Турчинов и Порошенко приехали лично поздравить гвардейцев (фото)

26 марта 2019 20:02

Об этом говорится в сообщении МВД Украины:

Сьогодні, 26 березня, відзначається 5-та річниця з Дня створення Національної гвардії України. На базі Міжнародного центру підготовки підрозділів у с. Старе, що на Київщині, за участі президента України Петра Порошенка, прем‘єр міністра Володимира Гройсмана та керівників силових відомств, гвардійцям вручили почесні нагороди, техніку та ключі від квартир. ‎‏

«У вирішальний для держави час ви захистили Україну. Високий рівень довіри суспільства, сучасна боєздатність - це Національна гвардія України. 5 років важкої та відповідальної праці заради миру та спокою. І сьогодні ви на сторожі безпеки і Закону. Дякую за службу!», - привітав бійців НГУ Арсен Аваков.

Зі словами вітання до гвардійців також звернувся прем’єр міністр України Володииир Гройсман: «За 5 років Національна гвардія стала справжньою гордістю, ознакою доблесті нашої держави, відчуття обов’язку. Суспільство поважає тих, хто в важку хвилину здатен приймати рішення та захищати свою державу. Кожного дня ви будуєте фундамент безпеки та готові адекватно реагувати на поставлені виклики. Завдяки вам люди відчувають, що на вулицях спокійно».

У свою чергу Петро Порошенко сказав: «Україні завжди були потрібні патріоти, здатні в критичних ситуаціях захищати український народ і берегти громадський порядок. Особливого значення така діяльність набула в критичні моменти нашої історії, коли йшлося про загрозу для громадської безпеки та припинення терористичної діяльності».

У часи, коли була портібна нова правоохоронна структура, в НГУ ввійшли військовослужбовці, відібрані за найжорсткішими критеріями: віддані та фахові. Визначальним для формування НГУ став прихід до її лав добровольчих підрозділів.

«Кожне слово в гордій назві Національної гвардії України підтверджено 5 роками хоробрості та відваги її бійців. За мужність і героїзм, зразкове виконання бойових завдань, 1364 були відзначені державними нагородами. 184 гвардійці віддали своє життя у зіткненні з ворогом за свободу і незалежність нашої держави», - додав Президент України.

Пям’ять загиблих бійців вшанували хвилиною мовчання. Панахиду по загиблих відслужив митрополит Київський Епіфаній.

«Частини НГУ забезпечують виконання широкого спектру важливих завдань: від забезпечення громадського порядку до охорони АЕС та дипломатичних представництв. Тепер НГУ - потужна сила, яка має сучасну зброю та техніку, бійці впевнено почувають себе в будь-якій ситуації. Число бійців в лавах НГУ зросло в 2 рази. Понад 20 тисяч контрактників служать сьогодні у Нацгвардії. Нацгвардія отримала сотні одиниць автомобільної та бронетехніки, вартістю лише за минулий рік на 1 мільярд гривень», - зазначив Президент України.

Петро Порошенко присвоїв 45-му полку ім’я Олександра Красіцького та вручив відповідний прапор частини. Військовослужбовцям Національної гвардії надали сетрифікати та ключі від нових квартир, а також вручили високі нагороди за відвагу та мужність.

Відбулась виставка військової техніки, презентація книг та святковий концерт.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling