Политика

За год гвардейцы в ООС задержали 91 боевика

26 марта 2019 16:14

Національна гвардії України святкує 5-ту річницю з Дня створення. Військовослужбовці формування одними з перших стали на захист Батьківщини на початку збройної агресії на Донбасі. Раніше – участь в антитерористичній операції, а тепер – вже майже рік бійці Нацгвардії виконують завдання за призначенням у складі Об’єднаних сил.

Це – несення служби на стаціонарних та мобільних блокпостах, охорона взводних опорних пунктів, важливих державних об’єктів, охорона громадського порядку, органів судочинства, конвоювання спецконтингенту, прикриття державного кордону на межі з Російською Федерацією, здійснення контрдиверсійної боротьби, участь бійців батальйонної тактичної групи в оборонних діях на лінії зіткнення.

І ось – результати діяльності формування в складі Об’єднаних сил у цифрах.

Понад 1 582 000 транспортних засобів та 2 780 000 осіб перевірили гвардійці на рухомих та стаціонарних блокпостах. Це в середньому 5 000 та 9 000 одиниць техніки та осіб за добу відповідно. При цьому було затримано 1210 осіб, з них за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України – 523 (за підозрою участі в діяльності незаконних збройних формувань – 353).

Також гвардійцями було вилучено 611 одиниць боєприпасів, 3 одиниці зброї та 5 транспортних засобів.

7 важливих державних об'єктів, 2 державні адміністрації, 5 судових установ перебувають під пильною охороною гвардійців.

Близько 3000 осіб спецконтингенту доставлено до судів особовим складом судових варт Нацгвардії.

Окремим важливим напрямком діяльності гвардійців є участь спільно з представниками інших військових та правоохоронних формувань в заходах контрдиверсійного спрямування.

Такі заходи проводяться з метою виявлення осіб, які причетні до діяльності незаконних збройних формувань та диверсійно-розвідувальних груп окупаційних військ, їх затримання або знешкодження, а також недопущення проведення дискредитаційних та провокаційних заходів, у тому числі терактів.

Проведено 246 заходів контрдиверсійного характеру у 240 населених пунктах. Перевірено близько 14 700 осіб та 8 200транспортних засобів. Під час відпрацювання з незаконного обігу вилучено 425 предметів, серед яких боєприпаси, зброя та інші.

До фільтраційних пунктів для ретельної перевірки доставлено 156 осіб із них 91, які були причетні до діяльності незаконних збройних формуваннях.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling