Общество

Гвардейцы доставили латвийскую гуманитарную помощь жителям Донбасса (видео)

23 февраля 2019 17:17

Двенадцатый гуманитарный груз Латвийской республики доставлен в района проведения операции объединенных сил.

Логистическую функцию уже традиционно выполнили гвардейцы, в том числе - бойцы военной части 3035 из Славянска.

Об этом говорится в сообщении пресс-службы НГУ:

Вже традиційно нацгвардійці допомагають у доставці гуманітарних вантажів з Латвійської республіки.

До складу делегації традиційно входили капелани Збройних сил Латвійської Республіки – ініціатори проекту з доставки гуманітарних вантажів, а також військові священники Національної гвардії та Збройних сил України.

Мешканці Мар’їнки першими отримали гуманітарну допомогу. Потреба в ній тут стоїть надзвичайно гостро.

«Місто знаходиться безпосередньо на лінії зіткнення. Багато сімей не можуть собі заробити. Ті підприємства, які працювали, а їх було вісім – на даний час зруйновані. Люди не можуть заробити кошти, щоб утримувати свої сім’ї», – розповів керівник Мар’їнської ВЦА Олександр Тесляє.

Ще один вантаж дістався Новолуганського. Сьогодні тут було тихо. Але воєнна економічна та гуманітарна ситуація тут також вкрай непроста. До супроводу гуманітарного вантажу долучились представники групи цивільно-військового співробітництва міста Світлодарськ та гвардійці зі спецпідрозділу «Азов».

Тим часом, гуманітарна місія латвійців не обмежується доставкою благодійної допомоги. Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс також відвідав ряд населених пунктів району ООС. Він зустрічався військовими, з представниками військово-цивільних адміністрацій тощо.

Серед іншого говорили про розширення спектру співробітництва як у військовому так і цивільному плані. Латвій’ці вивчають український досвід боротьби з гібридним агресором, тому зацікавленні у всебічній підтримці союзної держави – України.

молодший лейтенант Сергій Молотков

молодший лейтенант Богдан Кондратов


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling