Общество

В Славянске с благодарностями за службу проводили "срочников" Нацгвардии (фото)

12 февраля 2019 15:18

Срочники осеннего призыва военной части 3035 Нацгвардии Украины освободились в запас. Они отдали делу защиты Родины полтора года. Все это время военнослужащие выполняли задачи в районе проведения антитеррористической операции, а впоследствии также в рамках операции Объединенных сил.

Большинство из присутствующих на церемонии ребят служили в Рубежном. Теперь их ждет гражданская жизнь, однако не всех. Некоторые из ребят в ближайшее время планируют вернуться в силовые структуры, в частности - в Национальную гвардию Украины.

Ребята поделились своими впечатлениями о службе и планами на будущее:

«Остання посада - старший стрілець. Після закінчення служби залишились тільки позитивні емоції. Більш за все запам’яталось бойова підготовка, стрільба, і знову ж служба, охорона судів, конвоювання, тобто перераховувати можна до безкінечності. У майбутньому, через певний час, повернуся на контракт до стрілецького батальйону в Рубіжному. Збираюсь закінчити магістратуру, зараз тільки бакалавр по спеціальності електромеханік», – розповів Ковалишин Віталій. До служби він навчався у Бахмуті.

Серед демобілізованих були також гвардійці, службу яких було відзначено. Владлену Савченко вручили його фото з бойовим прапором.

«Помітив, що останні 3-4 місяця заняття стали ще активніше. Отже, на тих хто молодше, чекає більший обсяг служби та випробувань. Стосовно своєї служби - дізнався багато нового. Був стрільцем, старшим стрільцем і помічником гранатометника. Було важко, адже велика кількість задач, але це – нормально. При цьому ми - дружний, міцний колектив, один одному допомагаємо. Розуміємо, що проблеми одного члена команди несуть за собою проблеми для всіх», – поділився враженнями звільнений в запас Владлен Савченко.

З хлопцями цього дня також провели заняття з адаптації до цивільного життя психологи військової частини 3035 та групи морально-психологічного забезпечення угруповання НГУ «Північ».


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling