Политика

Систему распознавания самолетов "свой-чужой" модернизируют к стандартам НАТО

12 февраля 2019 17:26

Об этом говорится в сообщении сайта Минобороны Украины:

Про це під час зустрічі домовилися представники Міністерства оборони, Генерального штабу, Командування Повітряних Сил ЗС України з керівниками вітчизняних підприємств-виробників радіолокаційного озброєння.

Як повідомив начальник радіотехнічних військ Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Сергій Вишневський, на узгоджувальній нараді обговорювались варіанти модернізації наземних радіолокаційних запитувачів системи «Пароль», перспективи їх створення на новій елементній базі та адаптації відповідно до стандартів НАТО.

— Апаратна складова наземних радіолокаційних запитувачів, що застосовується у Повітряних Силах, хоч і виконує покладені на неї завдання, усе ж залишається морально застарілою, — зазначив генерал-майор Сергій Вишневський. — Більше того, ми рухаємось в НАТО. Віднедавна цей курс закріплено в Конституції. Тож питання відповідності стандартам північноатлантичного альянсу у системі обміну інформації є на часі.

Генерал-майор Сергій Вишневський також додав, що вітчизняні виробники радіолокаційних засобів мають потужний потенціал, а їх продукція користується попитом на світовому ринку озброєння. Він переконаний, що завдяки діалогу і плідній співпраці з підприємствами вітчизняного ОПК, Збройні Сили здатні в найкоротші терміни вирішити питання переозброєння РТВ та повністю перейти на новий стандарт розпізнавання.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling