Общество

В зоне ООС артиллеристы окунулись в прорубь (фото)

19 января 2019 20:00

Об этом на своей странице в соцсети сообщает пресс-служба 44 артбригады ВСУ:

Військовослужбовці окремої артилерійської бригади оперативного командування «Захід», які залучаються до виконання завдань в зоні проведення операції об’єднаних сил (ООС) відзначили Водохреща пірнанням у крижану воду та обтиранням тіла снігом. Зануритися в ополонку незважаючи на січневі морози відважилася значна кількість особового складу, для багатьох захисників підтримати такі традиції було уперше. Свято вдалося на славу, усі без винятку відчули справжній дух відваги, гарту. Такі заходи насамперед ознаменували зміцнення духу у кожного християнина, додавши сили у собі, а також віри у воду, яку у молитві освятили військові капелани. Існує прикмета - що чорти і всі нечисті сили вистрибують з води на Водохреща, коли священник занурює туди хреста і довший час вони не повертаються туди. Будемо вірити, щоб цих злиднів (окупантів) згинуло побільше без води, щоб вони ніколи не бажали повертатися на українські землі.
Христос Хрестився! В ріці Йордан!

А тем временем, как отмечают в бригаде, в Тернополе с самого утра военнослужащие вместе с сотнями гражданских людей, собрались возле водоемов, чтобы принять участие в Крещении.

На березі розгорнутий намет, в якому облаштували пункт підігріву, військовий оркестр грав різдвяні композиції, щоб підбадьорити охочих, усі в очікуванні дійства. Священнослужителі освятили воду, прочитали молитву, привітали віруючих з Хрещенням Господнім. З давна прийнято вважати, що саме в цей день вода має цілющі властивості, якщо її набрати - вона збереже свої якості впродовж усього року, якщо у неї пірнути - означає загартувати свій організм, зцілитися від недуг. Радісними вигуками виходили на берег ті, хто відважився пірнути, зігрівали тіло згодом у наметі, пригощалися гарячим чаєм. Представники місцевого осередку українського козацтва організували на березі річки польову кухню, на вогнищі у великих казанах варили юшку, готували кашу. Атмосфера додавала святкуванню колориту, традиції доповнювалися хорошим настроєм та бадьорим відпочинком.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling