Харьков

В Харькове школьники прошли первый курс "Гвардейского обучения" (фото)

19 января 2019 15:12

Школьники Харьковщины, которые еще в начале ноября решили присоединиться к учебной программе «Гвардейское обучение», на этой неделе снова побывали в воинской части 3017 НГУ, где смогли усовершенствовать свои навыки в стрельбе и оказании доврачебной помощь в экстримальных ситуациях.

Об этом говорится в сообщении пресс-службы ведомства:

«Вишкіл» - це спільний проект Громадського об'єднання «Миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни», Департаменту освіти Харківської міської ради та військової частини 3017 Національної гвардії України, який стартував у минулому році.

Цього разу учасників процесу розділили на три групи відповідно локаціям: тактична медицина, матеріальна частина автомата Калашникова і пістолета Макарова, та мультимедійний тир.

«Ми уже не вперше на практичному занятті, але з цікавістю спостерігаю за діями інструкторів та беру до уваги всі настанови. Окрім вміння правильного надання першої допомоги, ще радію влучним пострілам у тирі», — поділилася враженнями школярка Анастасія Довгополова.

Інструктори на практиці допомогли юним гвардійцям згадати пройдений матеріал, а саме: як, будучи екіпірованим у справжню військову амуніцію, правильно надавати першу домедичну допомогу в зоні «під вогнем» та як за допомогою мультимедійної проекції навчитися стріляти прямо в ціль.

По закінченню занять інструктор з вогневої підготовки Максим Кіріченко підвів підсумки та зазначив: «Я вражений результатами наших учнів. Програма, яка мала експериментальний характер, підтвердила сподівання та довела, що «Гвардійський вишкіл» - ефективний метод навчання».

3 бригада оперативного призначення продовжує активну роботу з виховання підростаючого покоління. У бригаді запевняють, що вже заплановані заняття на кінець січня, де учасники разом з бійцями-інструкторами продовжуватимуть займатися військово-патріотичною тематикою, адже основна мета гвардії – виховання прибічників війська серед молоді та формування здорової, сміливої нації в цілому.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling