Политика

Канадские эксперты отмечают быстрое и качественное развитие Нацгвардии Украины

18 января 2019 13:46

Об этом говорится в сообщении пресс-службы ведомства:

Сьогодні, 18 січня, у Головному управлінні Національної гвардії України відбулась робоча зустріч з представниками Об’єднаної оперативно-тактичної групи «Україна» Збройних сил Канади (операція «UNIFIER»), де канадським колегам гвардійці розповіли про особливість службово-бойової діяльності підрозділів НГУ та зміни в профпідготовці особового складу.

Під час заходу іноземні представники представлено нового командира Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади підполковника Фредеріка Коте, який прибуде до України зі своїм підрозділом у квітні 2019 року.

На зустрічі заступник Командувача Національної гвардії України генерал-майор Олег Гарчу розповів про плани оновлення стандартів підготовки гвардійців солдатського, сержантського та офіцерського складів. Після чого обговорили плани на впровадження нових стандартів підготовки інженерного та медичного напрямку в Нацгвардії.

Начальник управління міжнародного співробітництва ГУ НГУ полковник Володимир Грабчак розповів про структуру та завдання, а також про етапи розвитку та основні досягнення Нацгвардії. Він також зазначив: «Інтенсивність співробітництва зі Збройними силами Канади після підписання Технічної Угоди постійно зростає. Було проведено 11 спільних заходів, які допомогли обмінятись досвідом та підвищити професіоналізм особового складу як Нацгвардії, так і ЗС Канади».

Натомість, Фредерік Коте відмітив швидкий розвиток Нацгвардії та висловив надію на подальшу плідну співпрацю гвардійців та канадських військових. «За словами мого попередника, українська Національна гвардія вдосконалюється досить швидкими темпами. Надіюсь, що й надалі наше співробітництво принесе багато позитивних результатів», – зазначив канадський офіцер.

Нагадаємо, що свою роботу в Національній гвардії представники канадської військової тренувальної місії «UNIFIER» розпочали у листопаді 2017 року, коли стартував процес підготовки Технічної угоди. На території нашої держави їхній контингент перебуває ще з квітня 2015-го.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling