Общество

Сегодня Международный день волонтеров

5 декабря 2018 09:45

Сегодня в Украине и в мире отмечают Международный день волонтеров.

Генассамблея ООН предложила правительствам отмечать этот день 5 декабря.

Международный день добровольцев во имя экономического и социального развития (именно таково официальное название этого Дня), провозглашен решением 40-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН 17 декабря 1985 года в знак признания важной роли добровольческих и других организаций в социальном и экономическом развитии общества.

Секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Александра Турчинова в своем поздравлении отметил, что "Быть волонтером - значит отдавать частицу своего сердца другим".

Шановні друзі, вітаю з Міжнародним днем волонтера!

Бути волонтером - означає віддавати частку свого серця іншим, бути готовим протягнути руку підтримки тим, кому це найнеобхідніше.

З кожним роком волонтерський рух все більше шириться Україною. Все більше людей готові відгукнутися на виклики, що постали перед нашою державою.

Волонтери за покликом серця беззавітно допомагали учасникам Революції Гідності. На початку військового протистояння добровольці та фактично знищена режимом Януковича армія завдяки волонтерам отримали бронежилети, каски, харчування, тепловізори, перші безпілотники та багато іншого, що було необхідно для захисту країни.

У найнебезпечніші часи ви разом з військовими врятували Україну від повномасштабного вторгнення російських військ. І сьогодні продовжуєте надавати допомогу бійцям на передовій, пораненим воїнам, а також важкохворим, знедоленим та біженцям з тимчасово окупованих територій.

Завдяки вашій щоденній копіткій праці, патріотизму і жертовності країна змінюється: кожен починає усвідомлювати свою відповідальність за долю країни, за майбутнє наших дітей.

Тож бажаю вам - людям з великою душею та гарячим серцем, невичерпної енергії, оптимізму та мудрості! Ви робите світ кращим!

Зі святом!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling