Общество

Нацгвардия комплектуется радиостанциями Harris (фото)

4 декабря 2018 07:38

Внедрение современных систем радиосвязи в условиях ведения военных операций - необходимость. Сегодня важно иметь надежную и защищенную радиосвязь для сохранения жизни и здоровья личного состава и успешного выполнения задач, отмечают в пресс-службе НГУ:

Представники Європейського командування Сухопутних військ США відвідали Бригаду швидкого реагування НГУ та оглянули радіообладнання Harris, яке надійшло до України за програмами міжнародної технічної допомоги Уряду США для оснащення підрозділів Національної гвардії України.

Начальник відділу стратегічного планування та міжнародного співробітництва Нацгвардії Каліфорнії полковник Джон Сіпмен зазначив: «Я радий відвідати Бригаду швидкого реагування і ознайомитись з процесом інсталяції та навчанням військовослужбовців роботі з радіостанціями. Рівень підготовки гвардійців дає зрозуміти, що це професіонали. Сподіваюсь це обладнання допоможе Україні подолати будь-яку загрозу».

Зазначені радіостанції Нацгвардія встановлює на броньованій техніці та використовує під час службово-бойових завдань. З фахівцями зв'язку військових частин та підрозділів Національної гвардії України також проводяться навчання з метою ефективної експлуатації радіостанції виробництва «HARRIS». Зв’язківці військових частин мають змогу навчатися на радіостанціях "HARRIS" КХ та УКХ діапазонів різних типів, а саме: ранцевих, автомобільних, портативних та в подальшому використовувати їх в своїх підрозділах і військових частинах.

Оснащення сучасними системами військового радіозв’язку один із напрямів реалізації Концепції розвитку Національної гвардії України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling