Криминал

Силовики провели успешную спецоперацию по поимке "Шустрого"

16 ноября 2018 18:03

На КПВВ Новотроицкое задержан боевик, который служил под Иловайском. По информации полиции Донецкой области, житель временно оккупированной Макеевки занимался подвозом снарядов и боевиков на передовую.

"За три года в рядах террористов мужчина сменил несколько военных подразделений: «Оплот», «Финансово-экономическая полиция ДНР» и «Республиканская гвардия». Совместными усилиями сотрудников полиции и СБУ боевик был задержан в порядке ст. 208 Уголовно-процессуального кодекса", - говорится в сообщении полиции.

Завдяки успішно проведеній спецоперації контррозвідниками оперативної групи ГУ СБУ був викритий 31-річний макіївчанин, який приїхав на КПВВ Новотроїцьке на зустріч із знайомим.

Слідчі Волноваського відділу поліції встановили, що чоловік вступив до лав терористів у вересні 2014 року. Він був зарахований водієм до бандформування «Оплот», в роту охорони. До обов’язків новобранця з позивним «Шустрий» входило здійснення внутрішньої охорони підрозділу та забезпечення безпеки стратегічних об’єктів.

На початку 2015 року вказаний підрозділ отримав назву «фінансово-економічна поліція ДНР». У складі ФЕПа найманець продовжив виконувати функції водія та займався перевезенням грошових коштів.

В березні 2015 року «Шустрому» пообіцяли «підвищення» вже у складі Республіканської гвардії (100 ОМБр «ДНР»). Бойовик отримав форму та автоматичну зброю і був призначений на посаду водія гранатометного взводу. Він стежив за справністю військової техніки, займався перевезенням особового складу та боєприпасів. За словами затриманого, участі в бойових діях він не приймав, однак знаходився у гарячих точках та у липні 2016 року отримав серйозне поранення під Іловайськом.

У 2017 році чоловік вирішив «зав’язати». Він добровільно покинув ряди терористів, за що довгий час піддавався переслідуванням та погрозам з боку колишніх керівників НЗФ. Зараз екс-бойовик працює торгівельним агентом у м. Донецьк.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling