Общество

Под Днепром гвардейцы прошли сквозь огонь и воду (видео)

24 октября 2018 10:17

На военном полигоне вблизи Днепра - имитация боя. Под огнем в стрессовых условиях более 70 резервистов Днепровского полка НГУ по охране важных государственных объектов учатся выполнять боевые задачи и спасать жизни раненых.

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

Смугу перешкод проходять і учасники бойових дій на Сході, один з яких 52-річний Микола Луцько. Він боронив Маріуполь на початку бойових дій на Донбасі, нині – військовослужбовець оперативного резерву Нацгвардії.

Згадує: «У 2014 році підготовка та обмундирування були, звичайно, слабкіші, ніж зараз. Набагато жорстокіше, набагато важче. Чесно сказати – думав помру, але пройшов, і слава Богу».

«Долали перешкоди, під колючкою повзали, перебиралися через рів. Після – здійснювали стрільби по мішенях. На відстань 150, 200 і 250 метрів», – перераховує військовослужбовець резерву НГУ Валерій Чайковський.

Крім того, нацгвардійців вчать рятувати себе та побратимів у випадку поранення. Інструктори наполягають, що бійці до бою мають бути готовими не лише фізично, а й психологічно.

«Під час бою, коли все вибухає, в таких умовах людський організм здатний на неможливе. Тому потрібно в себе вірити», – запевняє інструктор з тактичної медицини Тетяна Пенькова.

Наталя Світлова, Олександр Пронський, «5 канал»


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling