Политика

В Минске на переговорах в вопросе освобождения заложников нет никакого прогресса

16 октября 2018 19:36

Об этом на своей странице в соцсети сообщила первый вице-спикер Верховной рады, представитель Украины в гуманитарной подгруппе Трехсторонней контактной группы (ТКГ) Ирина Геращенко:

Мінськ не синоідальний, але теж драматично - непростий. Сьогодні відбулося чергове засідання ТКГ . Україну в контактній групі сьогодні представляв радник Президента Руслан Демченко, який всі ці роки допомогає в супроводженні мінського процесу і роботи груп.
Офіційний представник в ТКГ буде призначений і оголошений Президентом Порошенком, це буде високопрофесійний і патріотичний українець, який гідно і жорстко представлятиме нашу позицію( як це відбувається і зараз).
Українська сторона сьогодні гостро поставила вимогу до РФ і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку фейкових , нікчемних « виборів» на окупованому Донбасі.
Ми звернулися до спеціального представника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італііі, Посла Мартіна Сайдіка , з проханням підготувати спеціальну заяви від головуючої в ОБСЄ країни , в якій чітко зазначити нелегітимність будь- яких виборів на окупованих територіях.
ОБСЄ має чітко заявити, що вибори в Донецьку і Луганську можуть відбуватися ВИКЛЮЧНО за українським законодавством, згідно стандартів ОБСЄ, під спостереженням незалежних спостерігачів БДІПЛ / ОБСЄ. А фейкові « вибори», які Кремль планує провести на окупованих РФ територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, направлені на дестабілізацію ситуації і зрив мирних переговорів.
Вимогу негайно скасувати псевдовибори піднімали не лише на ТКГ, але й в усіх робочих групах.
Ключова тема гуманітарної групи, де сьогодні працювали представники СБУ і МінТОТ- звільнення заручників . Тут немає жодного прогресу. Москва не визнає своїх росіян в українських тюрмах. ОРДЛО займає деструктивну позицію . Ми також нагадали координатору ОБСЄ Фрішу, що його не допустили до всіх ув‘язнених в ОРЛО, яких катують. Вчергове підняли питання підлітків, незаконно затримих бандитами в окупованому Донецьку ще в вересні 2016 року. Представники ОРДО обіцяли ОБСЄ відпустити дітей ...до грудня 2016, натомість, зараз засудили їх до тюремних термінів .... за шпигунство. Очікуємо від ОБСЄ жорсткішої позиції щодо дітей і підлітків.
Також українська сторона подякувала заступнику місіі СММ ОБСЄ Олександру Хугу за чотирирічну роботу , у зв‘язку із завершенням його мандату. Сьогодні Хуг попрощався з мінськими групами.
Українська сторона засуджує будь- які спроби агресії проти неозброєних спостерігачів, недопуску і обстрілів. Сьогодні наша делегація виступила з протестом проти обстрілу бойовиками патруля СММ ОБСЄ поблизу ДФС. Й звернули особливу увагу на систематичні обстріли об‘єктів критичної інфраструктури.
Ми очікуємо від СММ ОБСЄ , які працююють в небезпечних і важких умовах, відповідального виконання свого мандату. Останнім часом СММ ОБСЄ чи не щотижня фіксує і інформує світ про наявність російської техніки і військового обладнання на Донбасі, а раніше « не помічала « їх. Переконана, що така чесність СММ ОБСЄ пов‘язана й зі зміною складу місії- нарешті там стало менше росіян- представників країни - агресора, яка порушує ві стандарти ОБСЄ. Україна давно звертала увагу на склад спостережної місії , вимагаючи зменшити там присутність росіян, які нерідко займалися далеко не тими речами, які визначені мандатом місії.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling