Политика

Украинская сторона СЦКК продолжает собирать материалы для Гааги

13 октября 2018 19:15

Об этом сообщает пресс-центр штаба ООС на своей странице в соцсети:

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 12 жовтня 2018 року, на тимчасово окупованих територіях Донецької області в районі Вільхівка зафіксовано дві причіпні 152 мм гаубиці 2А36 «Гіацинт-Б», розміщені з порушенням ліній відведення. В Набережному та Соснівському БПЛА СММ зафіксував ведення робіт із облаштування укриттів, а також розміщення БТР та БМП в межах населених пунктів.

В районі Манича БПЛА СММ знову зафіксував рух військових вантажівок бойовиків у бік кордону з Російською Федерацією. На одній з вантажівок було встановлено зенітну установку ЗУ-23-2. При цьому безпілотник Місії піддавався впливу засобів радіоелектронного придушення, внаслідок чого представники СММ змушені були перервати спостереження.

Це лише один із безлічі зафіксованих міжнародними спостерігачами фактів, що підтверджують як безперешкодний рух озброєння в обидва боки контрольованої окупантами ділянки російсько-українського кордону, так і наміри російського керівництва приховати свою протиправну діяльність на окупованій території України.

Продовжуються систематичні перешкоди з боку збройних формувань Російської Федерації щодо діяльності міжнародних спостерігачів. Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 12 жовтня 2018 року, бойовики заборонили представникам Місії проїхати для проведення моніторингу в Верхньошироківське та Южну Ломуватку.

Протягом 12 жовтня 2018 року українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях. Зокрема, у Залізному продовжуються роботи на шламонакопичувачі 3-ї черги фенольного заводу, в Авдіївці – відновлення Південно-Донбаського водоводу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling