Общество

Аброськин: криминогенная обстановка в зоне ЧП на Черниговщине на 100% контролируется полицией

10 октября 2018 16:39

По состоянию на 15.30 10 октября в полицию поступило 70 обращений от местных жителей. В основном обращения касаются поврежденных зданий. Информации о пострадавших в полицию не поступала. Фактов мародерства не зафиксировано. Об этом сообщил и.о. Председателя Национальной полиции Украины Вячеслав Аброськин, который уехал в зону чрезвычайного происшествия, отмечает пресс-служба НПУ:

Він перевірив несення служби поліцейськими на Чернігівщині. Відтак відучора діяльність поліцейських на місці координує заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич. Водночас у населеному пункті Парафіївка розгорнуто міжвідомчий оперативний штаб. Інформація звідти одразу передається до Ситуаційного центру Національної поліції.

Т.в.о. Голови Нацполіції відвідав кілька населених пунктів, які опинилися у небезпечній зоні. Зокрема, В’ячеслав Аброськін проінспектував роботу поліції в с. Августівка та с. Дзюбівка в Ічнянському районі.

Так, саме Августівка постраждала ледь не найбільше. Є багато пошкоджених та знищених будинків. Загалом – це дачні домоволодіння. Населення звідти вчасно евакуювали, тому жертв вдалося уникнути.

За словами В’ячеслава Аброськіна, у зоні НП наразі несуть службу спецпризначенці поліції Києва, Київської, Сумської та Полтавської областей.

«Безпосередньо наше завдання – цілодобова охорона громадського порядку, надання всебічної допомоги місцевим мешканцям, охорона будівель від мародерів. Все це ми робимо. Відзначу злагодженість роботи всіх служб, які зараз працюють на місці, – поліції, ДСНС, військовослужбовців та інших органів», – повідомив В’ячеслав Аброськін.

Він також додав, що криміногенна ситуація на місці знаходиться під контролем поліції на 100%. За словами В’ячеслава Аброськіна, правопорушень не зареєстровано. Інформація про випадки мародерства надходила, проте не підтвердилася.

Водночас місцеві мешканці поступово повертаються додому до найбільш віддалених до зони ураження населених пунктів. Проте найближчі пункти наразі ще знаходяться у зоні ризику.

«Зараз проводяться заходи із розмінування найбільш уражених населених пунктів. Тому у зв’язку із небезпекою пересування цими населеними пунктами обмежено. Працівники всіх служб, задіяних на місці, роблять максимум для того, аби цей процес був максимально швидким», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Як розповів Олександр Фацевич, наразі до поліції надійшло більше 70 звернень від громадян.

«В основному, це звернення про пошкодження будівель. І таких звернень буде ще більше тому, що громадяни повертаються додому, бачать там боєприпаси, осколки, пошкодження будівель», – розповів заступник Голови Нацполіції.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling