Общество

Дети Славянска поздравили гвардейцев с Днем защитника Украины (фото)

10 октября 2018 17:38

В Славянске представителей воинской части 3035 НГУ школьники пригласили на Урок мужества. Ученики трех местных школ подготовили праздничную программу для бойцов, которые выполняют задачи в рамках операции Объединенных сил. Свое выступление дети посвятили Дню защитника Украины, отмечает пресс-служба НГУ:

Вірші, пісні, танці, національні костюми, обереги, тепло дитячих посмішок та сердець. Все це підготували вихованці та педагоги п’ятнадцятої, восьмої та першої школи для українських захисників. Тут бережуть пам’ять про земляків - загиблих учасників Антитерористичної операції.

«У нас навчався Микола Колосовський, він загинув біля Троїцького у серпні 2016 року. Ми з болем зустріли звістку про його смерть. Його син теж навчався у нашій школі до дев’ятого класу. Зараз вчиться у військовому училищі», - розповіла заступник директора Марина Єфремова. Нині син героя Ілля навчається у Запорізькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник».

Військові висловили вдячність школярам, їхнім педагогам та батькам. Також гвардійці, принагідно, нагадали дітям про мінну небезпеку в регіоні та про алгоритм дій при знаходженні потенційно небезпечних предметів.

«Це свято особливе. У ньому – мужність та непохитність воїна. У ньому молитва наших матерів, дружин і наших дітей», - зауважив молодший лейтенант Сергій Молотков. – «Кожного разу, коли над країною нависала небезпека, люди вкотре згадували про це свято. Але, насправді, воїна більше турбує не власна безпека, а спокій мирного населення – наших дітей, рідних, близьких. Отже, користуючись нагодою, просимо повідомляти військових, якщо ви випадково знайдете вибухонебезпечний предмет, і в жодному разі його не чіпати».

«Я дуже вдячний цим діткам за таке свято. Було дуже приємно бути серед них, відчувати їхню приязнь. Мені хочеться побажати їм миру, і щоб вони скоріше забули, що таке війна», - приєднався до побажань військовослужбовець слов’янського полку Олександр Довбиш.

Наостанок діти запросили військових на сцену задля спільної фотосесії. Солдат Олександр Довбуш, у свою чергу, продемонстрував школярам захисне спорядження гвардійця.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling