Политика

На Донбассе зафиксирован 21 танк и шесть "Градов" боевиков

23 сентября 2018 11:10

Об этом со ссылкой на украинскую сторону СЦКК сообщает пресс-центр операции объединенных сил на своей странице в соцсети:

Бойовики продовжують порушувати встановлене з 29 серпня «шкільне» перемир'я. Протягом 22 вересня 2018 року збройними формуваннями РФ було здійснено 28 обстрілів. В тому числі чотири – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 мм і 82 мм мінометів.

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ від 22 вересня 2018 року, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей у черговий раз зареєстровано значну кількість танків та артилерії збройних формувань Російської Федерації, розміщених та відсутніх у виділених місцях зберігання:

- танки Т-64 – 9 одиниць;
- танки Т-72 – 12 одиниць;
- 122 мм РСЗВ БМ-21 «Град» – 6 одиниць;
- 122 мм самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» – 6 одиниць;
- 100 мм протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра» – 15 одиниць;
- 120 мм міномети – 12 одиниць;
- 82 мм міномети – 9 одиниць;
- бойові броньовані машини – 4 одиниці.

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Окупанти не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу у районах Верхньошироківське та Бетманове.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил у районах Авдіївка та Золоте-4 виконуються роботи з відновлення об’єктів цивільної інфраструктури, що зазнали ушкоджень внаслідок обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації.

21 вересня в Авдіївці розпочато аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації пошкоджень Південно-Донбаського водоводу, що виникли внаслідок обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації.

Влучання артилерійських боєприпасів калібру 152 мм спричинили значні ушкодження 2-го магістрального водоводу, що призвело до зменшення водопостачання населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Курахове, Павлопіль, Селидове та Волноваха.

22 вересня проводилася часткова заміна водоводу.

22 вересня 2018 року у Золотому-4 здійснювались роботи з відновлення повітряної лінії електромереж, що була виведена з ладу внаслідок обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації.

Надвечір 22 вересня 2018 року подачу електроенергії у населений пункт Золоте-4 було відновлено.

До огляду місцевості на предмет наявності вибухових пристроїв та боєприпасів, що не розірвалися, та їх знешкодження залучаються підрозділи Об'єднаних сил. Роботи виконують працівники підприємств «Вода Донбасу» та «Луганське енергетичне об'єднання».

Українською стороною СЦКК організовано взаємодію з представниками СММ ОБСЄ щодо отримання гарантій безпеки та забезпечення дотримання режиму припинення вогню та проведення робіт.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling