Политика

Россиянина, который воевал за "ДНР", приговорили к 10 годам тюрьмы

19 сентября 2018 18:50

Районный суд Мариуполя приговорил к 10 годам тюрьмы гражданина Российской Федерации, который воевал за так называемую "ДНР".

Как сообщает Свободное радио, осужденный является бывшим российским военным.

У лютому 2017 року чоловік вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації “ДНР”. Причиною такого рішення стали фінансові труднощі.

“Оминаючи контрольні пункти в’їзду-виїзду, які контролюються Україною, росіянин незаконно перетнув державний кордон України та приїхав до Донецька, де одразу прибув до військкомату “ДНР”. Його зарахували до “5-ї Окремої мотострілецької бригади “Оплот” Міністерства оборони “ДНР” на посаду стрілка та видали вогнепальну зброю і боєприпаси. Найманець підписав контракт, у якому було узгоджено грошову виплату за службу на бойовиків. З лютого по березень 2017 року чоловік брав участь у збройному протистоянні із ЗСУ на стороні “ДНР”, – йдеться у повідомленні.

Та прослужив найманець недовго. Вже У квітні 2017 року бойовика зі зброєю затримали українські військовослужбовці та передали до правоохоронних органів України. В результаті розслідування його визнали винним в участі в терористичній організації, незаконному поводженні зі зброєю та незаконному перетині державного кордону України. Найближчі 10 років тепер уже екс-бойовик проведе за гратами.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling