Харьков

В Харькове университет им.Бекетова присоединился к Большой Хартии Университетов

19 сентября 2018 18:02

17-18 сентября 2018 года Харьковский национальный университете имени Бекетова присоединился к университетам мира, подписавших Большую Хартию Университетов.

ХНУГХ им.Бекетова - единственный вуз Харькова и один из 9 вузов Украины, которые имели честь подписать Хартию в этом году, отмечают на странице университета в соцсети:

Велика хартія університетів (Magna Charta Universitatum) — це результат пропозиції, з якою у 1986 р. Болонський університет звернувся до провідних університетів Європи. Ідею складання та підписання такого документа підтримала наукова, освітянська та політична еліта Європи. 18 вересня 1988 р. під час урочистостей, присвячених 900-річчю Болонського університету – альма-матер європейської вищої освіти, ректори 430 університетів в урочистій обстановці у присутності багатьох представників громадськості, урядовців та духовенства підписали Велику хартію. Цього року Хартія святкує своє 30-чя.

Велика Хартія університетів – документ, створений з метою вдосконалення освітніх систем і політики розвитку європейського університетського співтовариства. Він визначає основні принципи, якими повинні керуватися університети для забезпечення розвитку освіти, інноваційного руху та налагодження тісних зв'язків між вишами, підкреслює основні цінності, права та обов'язки університету як ключової інституції суспільства.

Церемонія підписання відбулась в одному із найстаріших Університетів Іспанії — Університеті Саламанка, Іспанія, який цього року святкує свою 800річчя.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling