Общество

В Донецкой области гвардейцы сдали более 6 литров крови для людей, нуждающихся в донорской помощи

14 сентября 2018 19:50

Об этом сообщает пресс-служба ведомства:

Особовий склад Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, які виконують завдання в складі операції Об’єднаних сил, здали кров в центральній районній лікарні для станції переливання крові Донецької області.

Медичні працівники розповідають, що завжди раді такій донорській допомозі. «Нам постійно потрібно поповнювати запас компонентів крові тому, що невідомо в який момент і скільки її може знадобитися, особливо враховуючи складну ситуацію, яка виникла в регіоні через дії сусіднього агресора», - зазначив начальник медичної служби центральної районної лікарні Євгеній Налбат.

До чергової донорської акції долучилось 13 небайдужих нацгвардійців. «Коли начальник медичної служби запитав нас хто бажає здати кров, я не вагаючись підняв руку. На мою думку, бути донором – дуже важливо і почесно. Немає значення для кого саме знадобиться моя кров, головне, що я зможу комусь допомогти», - поділився своєю думкою старший солдат Віктор Тюлю.

Вже не вперше гвардійці добровільно залучаються до здачі крові, маючи на меті благородні цілі і просте людське бажання допомогти. «Приємно, що бійці Національної гвардії завжди раді допомогти у цій благодійній справі. Багато хто не приділяє донорству значної уваги, але процедура здачі крові не тільки позитивно впливає на ваш організм очищаючи його, але, і саме головне – рятує чиєсь життя», - розповів завідуючий хірургічного відділення центральної районної лікарні Аркадій Цапаєв.

Цього разу бійці здали більше шести літрів крові. Проте ці запаси мають завжди оновлюватись. Для чого? Для того, щоб мати змогу допомогти не тільки пораненим бійцям, що стоять на захисті територіальної цілісності нашої держави, але й звичайним людям, які потребують донорської допомоги.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling