Политика

На Херсонщине завершились учения с подразделениями территориальной обороны

14 сентября 2018 18:50

Об этом сообщает пресс-служба Минобороны:

Під час урочистого шикування з нагоди завершення наймасштабніших військових тактичних навчань окремої бригади територіальної оборони заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Бессараб, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та заступник командувача військ оперативного командування «Південь» з територіальної оборони генерал-майор Броніслав Жуковський нагородили військовозобов’язаних Херсощини.

У навчаннях взяло участь понад 2 тисячі військовозобов’язаних віком до 60 років, з них 10 — офіцери. Більшість резервістів — працівники органів державної влади, територіальних управлінь і місцевого самоврядування. Близько 600 чоловіків прийняли присягу на вірність Українському народові.

— Цього року ми відзначаємо другу річницю територіальної оборони області і під керівництвом Збройних Сил України проводимо військові навчання. За цей час ми дуже згуртувалися та вийшли на новий рівень. Вони відбулися у відповідності до статутних вимог, а практична складова навчань здійснювалася в умовах максимально наближених до виконання завдань за призначенням у разі загострення обстановки. Наша система територіальної оборони — наш спокій. Захистимо свій дім — захистимо Україну! — наголосив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Протягом визначених термінів підрозділи територіальної оборони навчалися охороняти органи державної влади, місцевого самоврядування, важливі об’єкти та комунікації, несли службу та ін.

— Херсонська область особлива, адже межує з тимчасово окупованою територією тож треба тримати форму і на таких навчаннях вчитися захищати свою землю. Впевнений, що бригада буде в постійній боєготовності і в час, коли знадобиться, зможе стати на захист України«, — сказав заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб.

У свою чергу заступник командувача військ оперативного командування «Південь» з територіальної оборони генерал-майор Броніслав Жуковський зазначив, що після набуття певних бойових навичок чимало військовозобов’язаних виявили бажання нести службу за контрактом у лавах ЗС України.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling