Политика

Международный центр подготовки подразделений Национальной гвардии Украины посетила делегация государств - участников ОБСЕ

29 августа 2018 11:14

В Международный центр в с.Старое Киевской области прибыла многонациональная группа военных наблюдателей государств - участников ОБСЕ. В составе инспекционной группы представители государств - партнеров Дании, Норвегии и Канады.

Официальный запрос на проведение инспекции в Украине прислала Дания.

Целью работы группы в Украине - является наблюдение за деятельностью военных формирований и правоохранительных органов, а также содействие в поиске путей мирного урегулирования кризисной ситуации, сообщает пресс-служба НГУ:

«Визначаючи район інспекції, підтримуючи територіальну цілісність України, данська сторона включила Автономну Республіку Крим», - зазначив у вступному слові під час робочої зустрічі старший групи супроводу від Збройних Сил України полковник В’ячеслав Пономарьов. Для військових спостерігачів провели презентацію Міжнародного центру, ознайомили з матеріально - технічною базою та планами його розбудови в майбутньому.

«Наш Міжнародний центр створювався як міжвідомчий та багатопрофільний для підготовки підрозділів Національної гвардії України та інших військових формувань з метою удосконалення їх бойових навичок, відновлення боєздатності та взаємодії під час проведення спільних дій в кризових ситуаціях. Все це стало можливим за тісної співпраці та підтримки країн членів НАТО», - сказав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Міжнародного центру полковник Олександр Павленко. Інспекційній групі показали приміщення роти охорони батальйону забезпечення навчального процесу центру, солдатську їдальню, тренінгове містечко командного згуртування та відповіли на поставлені запитання.

«Мені дуже приємно повернутися в Україну. Ми хочемо визначити потреби Національної гвардії України у матеріально - технічній допомозі з боку держав - партнерів. Причина чому ми тут - це надати підтримку Україні та збільшити можливості її Збройних Сил, тому що Україна - це вільна демократична європейська країна. Зараз Данія ще не співпрацює так тісно з Національною гвардією України, але надіюсь в майбутньому така співпраця почнеться», - зазначив у своїй промові на брифінгу керівник багатонаціональної інспекційної групи полковник Йенс Хьорт. По завершенню роботи військових спостерігачів ОБСЕ європейська спільнота буде поінформована про військово - політичну ситуацію в Україні та про шляхи мирного врегулювання кризової ситуації.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling