Общество

Нацполиция усилит сотрудничество с правоохранителями Казахстана в противодействии наркопреступности

22 августа 2018 09:12

Об этом шла речь во время рабочей встречи начальника Департамента противодействия наркопреступности Нацполиции Андрея Кихтенко и начальника Департамента стратегических расследований Романа Осуховского с представителями Комитета национальной безопасности Республики Казахстан в городе Алматы, сообщает пресс-служба НПУ:

Представники двох країн обговорили налагодження практичної взаємодії, спрямованої на мінімізацію міжнародної наркоекспансії. Також йшлося про протидію кримінальній діяльності представників злочинного світу.

Андрій Кіхтенко зазначив, що транснаціональна організована наркозлочинність прагне використовувати інтеграційні процеси, що відбуваються в Україні та Казахстані, у своїх злочинних цілях.

«Саме тому Національна поліція зосередила зусилля на викритті організованих груп наркоділків. Тільки в поточному році до суду скеровані матеріали щодо понад 120 членів 41 організованої наркогрупи з доказовою базою про скоєння майже 500 злочинів у цій сфері. Упевнений, ця зустріч сприятиме консолідації зусиль України та Казахстану в подоланні контрабанди наркозасобів, передусім, афганських опіатів», - зауважив Андрій Кіхтенко.

В ході робочої зустрічі у рамках посилення взаємодії двох країн були визначені спільні заходи із документування діяльності так званих «злодіїв у законі». Також учасники зустрічі обговорили організацію контролю за появою на нелегальному ринку нових психоактивних речовин.

«Для Казахстану є цікавим досвід України у сфері запобігання насиченню нелегального наркоринку новими психоактивними речовинами, оскільки вказана проблема є гострою для всіх країн пострадянського простору», - наголосив начальник Департаменту служби економічної безпеки Комітету національної безпеки Республіки Казахстан Сергій Климчук.

Учасники зустрічі досягли домовленостей щодо проведення спільних правоохоронних спецоперацій та обміну оперативною інформацією.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling