Политика

ООС: результаты участия Нацгвардии в цифрах и фактах (инфографика)

16 августа 2018 14:41

Уже понад три місяці військовослужбовці Національної гвардії України беруть участь у проведенні операції Об’єднаних сил на сході країни. Щоденно гвардійці виконують низку визначених законодавством завдань.

Серед основних – несення служби на стаціонарних та мобільних блокпостах, охорона громадського порядку в населених пунктах, охорона взводних опорних пунктів, особливо важливих державних об’єктів, судових установ та судових приміщень, конвоювання підсудних. У цьому матеріалі ми у числах розповімо про основні результати участі Нацгвардії у проведенні операції ОС.

479 582 транспортних засобів та 810 256 осіб було перевірено гвардійцями на рухомих та стаціонарних блокпостах. У результаті військовими Нацгвардії було затримано 244 громадянина, 163 з яких – за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України. Така чимала кількість затримань була зумовлена введенням в роботу мобільних блокпостів.

Також, під час несення служби нацгвардійцями на блокпостах у різних районах проведення операції було вилучено 102боєприпаси різного калібру, 1,5 кілограма тротилу та 2 кілограми пороху, близько 40 грам речовини, схожої на наркотичну, 900кілограмів чорних та 15 кольорових металів.

Майже 1000 осіб спецконтингенту було доставлено до судів особовим складом 170 судових варт.Крім цього, гвардійці забезпечилищоденну охорону 5 судових установ у Донецькій та Луганській Областях.

Близько 400 громадян було затримано у ході проведення комплексно-оперативного відпрацювання населених пунктів Донеччини та Луганщинигвардійцями спільно з представниками інших військових та правоохоронних формувань зі складу Об’єднаних сил. 17 з цих осіб гвардійці затримали за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ККУ.

Військові Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати покладені на них завдання з ізоляції визначених районів, протидії контрабанді та збереження державного суверенітету та цілісності нашої Батьківщини.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling