Криминал

На Сумщине военная прокуратура задержала на неправомерной выгоде старшего уполномоченного Госпенитенциарной службы

16 августа 2018 18:02

15.08.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, затримано старшого оперуповноваженого частини Конотопського виправного центру Державної пенітенціарної служби України в Сумській області.

Затримання відбулося за оперативного супроводження Управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно із слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Сумській області.

Установлено, що затриманий впродовж травня-серпня 2018 року вимагав від особи, яка відбуває покарання в указаній виправній установі, неправомірну вигоду в розмірі 10 000 гривень за підготовку документів щодо її умовно-дострокового звільнення від відбування покарання і направлення цих документів до суду.

08.08.2018 року, діючи під контролем правоохоронних органів, ув’язнений передав вказаній службовій особі першу частину неправомірної вигоди в розмірі 4 500 гривень.

15.08.2018 підозрюваний був затриманий безпосередньо після одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 5 500 гривень в приміщенні Конотопського виправного центру Державної пенітенціарної служби України України в Сумській області під час негласних слідчих (розшукових) дій в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні.

Неправомірну вигоду в затриманого вилучено.

Окрім цього, під час санкціонованого судом обшуку за адресою проживання хабарника виявлено та вилучено першу частину зазначеної неправомірної вигоди.

На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, клопотання до суду про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення останнього від займаної посади.

Довідково:
• ч. 3 ст. 368 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, тобто дії, предметом якої була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling