Общество

На Донбассе задержан соратник горловских мошенников-заключенных

31 июля 2018 20:21

Чоловік, користуючись перевагами волі, займався тим, що розсилав смс, нібито, від імені банківських установ, а потім перераховував гроші, отримані злочинним шляхом, організаторам афери. До слова, останні відбувають покарання у горлівській колонії.

Працюючи над розкриттям низки шахрайств, вчинених на території Донеччини, співробітники Управління карного розшуку обласного главку поліції «вийшли» на засуджених, які наразі відбувають покарання на тимчасово непідконтрольній Україні території. Поступово розмотуючи злочинний ланцюжок, з’ясувалося, що на волі від їх імені діє посередник. Ним виявився мешканець селища Донське (Волноваський район), 1992 року народження.

До обов’язків зловмисника входило зарахування коштів на основні рахунки в’язнів, причетних до афери, а сама схема була досить традиційною. На мобільні телефони потенційних жертв надходили смс з повідомленням про те, що їхню картку заблоковано. У тексті містилися також номери, нібито, «гарячої лінії» для додаткової інформації. Насправді ж, набираючи цифри, власники рахунків натрапляли на засуджених, які представлялися банківськими співробітниками та надавали алгоритм дій для розблокування, а насправді відкривали для себе доступ до чужих рахунків.

В такий спосіб за 5 місяців підозрюваний поклав до власної кишені більше 200 тисяч гривень, а це лише 10% (!!!) від загального злочинного прибутку.

«Так «заробляє» більшість засуджених у так званій «ДНР», - каже чоловік, і додає, що адміністрація режимної установи не забороняє, а навіть навпаки, заохочує такі дії, оскільки має від кожного шахрайства свій відсоток прибутку.

Оперуповноважений управління карного розшуку поліції в Донецькій області Павло Король коментує, що документування усіх фактів шахрайств наразі триває. Поліцейські встановлюють всіх учасників угрупування, аби повідомити їм про підозру у махінаціях та рано чи пізно притягнути до відповідальності.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling