Общество

Благодаря прокуратуре в Винницкой области будут судить взяточника из военкомата

31 июля 2018 18:50

27 липня 2018 року військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням начальника відділу одного із військових комісаріатів Вінниччини у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана службова особа 30 травня одержала від військовозобов’язаного громадянина України неправомірну вигоду у розмірі 2600 гривень та 100 доларів США за не здійснення призову на строкову військову службу і надання відстрочки від призову на 3 місяці.

Того ж дня обвинуваченого затримано військовою прокуратурою. З моменту обрання затриманому запобіжного заходу, він відсторонений від посади та знаходився під цілодобовим домашнім арештом.

Під час досудового розслідування проведено всі необхідні слідчі дії, вина обвинуваченого доведена сукупністю зібраних доказів повністю.

Обвинувальний акт скеровано до Піщанського районного суду Вінницької області.

Довідково:
• ч.1 ст. 368 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, - карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling