Криминал

Коррупция в системе исполнения наказаний: "Масштаб трагедии просто поражает"

31 июля 2018 09:06

Органами прокуратуры второй раз за месяц поймано на взятке руководство учреждения исполнения наказаний Днепропетровской области.

"Если экстраполировать эти ситуации на всю систему исполнения наказаний, то масштаб трагедии просто поражает", - цитирует заместителя Генерального прокурора Евгения Енина пресс-секретарь ГПУ Лариса Сарган.

За сприяння працівників управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України прокуратурою Дніпропетровської області за оперативного супроводження управління захисту економіки в області Національної поліції під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України викрито заступника начальника державної установи «Дніпровська установа виконання покарань (№4)», який шляхом вимагання за можливість поліпшення умов відбування покарання отримав від родичів засудженого неправомірну вигоду в сумі понад 30 тис грн, які передавались через банківську картку водія установи.

Досудовим слідством встановлено, що кошти незаконно використовувались для ремонту службового автомобіля установи та іншого транспортного засобу, а також для придбання палива для вантажного автомобіля, який вивозив сміття з установи впродовж тривалого часу.

Слід зазначити, що в період скоєння злочину вказана службова особа виконувала обов’язки керівника установи.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено численні факти отримання іншої неправомірної вигоди.

За результатами обшуків, проведених працівниками поліції, у камерах, де тримаються в’язні, вилучені заборонені для використання ними предмети (молоток, шило, використані шприци, ніж, картки мобільного зв’язку та інше).

Підполковнику внутрішньої служби повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та затримано правоохоронцями у його службовому кабінеті. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, 6 липня правоохоронцями затримано одного із заступників керівника та заступника начальника відділу цієї установи за отримання від родичів засуджених неправомірної вигоди у сумі 30 тис грн за сприяння в умовно-достроковому звільненні в’язнів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling