Харьков

В Новой Водолаге разоблачен аферист, работавший по схеме "ваш сын в полиции"

29 июля 2018 14:23

44-летний житель Днепропетровской области обманул 5 жительниц поселка Новая Водолага Харьковской области. Своими действиями мужчина нанес материальный ущерб на общую сумму в 30 000 гривен.

Об этом сообщили в ГУ Нацполиции.

З початку року до Нововодолазького відділу поліції надходили заяви мешканок райцентру. Жінки розповідали, що їм телефонував невідомий чоловік і надавав неправдиві відомості про їх близьких. Під час розмови зловмисник представлявся працівником поліції і розповідав потерпілим про те, що їх родич нібито потрапив до поліції за скоєння злочину і для «вирішення питання» необхідна певна сума грошей. Деяким зі своїх жертв чоловік повідомляв про те, що їх родич скоїв ДТП, внаслідок якого постраждала людина, яка потребує медичної допомоги. Перелякані жінки віддавали грошові кошти, які з них вимагали.

В результаті проведення кропіткої роботи працівники поліції встановили особу зловмисника, причетного до скоєння злочину. Ним виявився 44-річний неодноразово судимий мешканець Дніпропетровської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що злодій діяв за попередньою змовою з особою, яка на даний час встановлюється. Співучасник злочину здійснював дзвінки на міські номери телефонів жительок Нової Водолаги в пошуках довірливої жертви. 44-річний підозрюваний приїжджав за вказаною адресою та отримував грошові кошти від потерпілих.

Слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років.

На даний час 44-річному зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину та вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Працівниками встановлюється особа та місцезнаходження його подільника.

Досудове розслідування триває.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling