Политика

Не просто отбили селезенку: стали известны ужасные факты из жизни солдат ВСУ на Яворовском полигоне

23 июля 2018 16:49

За фактом отримання травми військовослужбовцем однієї з військових частин, що дислокується у Яворівському районі Львівської області, Військовою службою правопорядку у Збройних Силах України проведено перевірку, матеріали якої скеровано до правоохоронних органів для прийняття правового рішення.

Крім цього, в ході роботи Військовою службою правопорядку встановлено інші факти скоєння правопорушень військовими посадовими особами даної військової частини, пов’язаних зі зловживанням владою та службовим становищем. За зазначеними фактами також проведено відповідні перевірки, матеріали яких скеровано до правоохоронних органів для прийняття правового рішення.

Уповноваженим правоохоронним органам надаватиметься всебічне сприяння у проведенні необхідних слідчих дій.

У разі доведення причетності будь-яких посадових осіб військової частини до цієї події винні понесуть відповідне покарання згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, у військовій частині А2943, розташованої в м. Яворів на Львівщині, старшина побив підлеглого солдата. Про інцидент повідомив військовослужбовець 45-ї окремої артилерійської бригади Микола Закордонець. За його словами, інцидент трапився у вівторок, 17 липня, під час навчального процесу.

«Солдат В’ячеслав Явний поклав голову на парту під час заняття. Це спровокувало напад старшини Сергія Ліпяніна, який у цей момент увійшов до приміщення», – розповів Микола Закордонець.

Старшина наблизився до 27-річного солдата і завдав йому ударів у живіт. Внаслідок побиття В’ячеслава Явного госпіталізували. У районній лікарні м. Новояворівськ постраждалому видалили пошкоджену селезінку.

За словами Миколи Закордонця, старшина Ліпянін уже не раз агресивно поводився під час спілкування із солдатом В'ячеславом Явним, зокрема, штовхав його.

Військослужбовець вважає, що старшина систематично перевищує службові повноваження, відчуваючи безкарність через родинні зв'язки з начальником штабу військової частини А2943 Романом Глудиком.

Постраждалий військовослужбовець В'ячеслав Явний родом з м. Городок, Хмельницької області. Зараз солдат перебуває на лікуванні у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Свідки інциденту надали свої покази військовій службі правопорядку та поліції.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України підтвердила факт нападу на солдата. Відкрито провадження за ст. 421 КК України - «Порушення статутних правил внутрішньої служби». Передбачений термін покарання за цією статею становить до 10 років позбавлення волі.

Поліція Львівської області розслідує побиття військовослужбовця з Хмельниччини. Про це Громадському радіо повідомила речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

18 липня у Яворівський відділ поліції медики місцевої лікарні повідомили про те, що до них побитим доставили 28-річного мешканця Хмельницької області, який проходить військову службу за контрактом на Львівщині.

«Медики діагностували у нього тупу травму живота та розрив селезінки. Зараз відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 426 – це перевищення військовою службовою особою влади. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 7 років. Наразі встановлюються усі обставини події. Опитаний потерпілий і опитуються очевидці цієї події», — каже Світлана Добровольська.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling