Политика

В Одессу вошли корабли НАТО (фото)

23 июля 2018 15:55

Сьогодні, 23 липня, до порту Одеса з візитом прибули кораблі Постійної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMG2) — фрегат Королівських ВМС Нідерландів «DE RUYTER», фрегат Турецької Республіки «FATIH», фрегат МС Румунії «REGELE FERDINAND», та Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2) — допоміжне судно ВМС ФРН «RHEIN», мінний тральщик ВМС Туреччини «ANAMUR» та мінний тральщик МС Румунії «LUPU DINESCU».

Згідно програми, проведено протокольну зустріч іноземної делегації з командувачем Військово-Морських Сил ЗС України віце-адміралом Ігорем Воронченком.

Сторони наголосили на важливості розвитку співробітництва між Українськими ВМС і НАТО, флотами країн-партнерів з точки зору підвищення взаємосумісності та зміцнення безпеки у Чорноморському регіоні. Завершилася зустріч обміном сувенірами.

Кораблі будуть відкриті для відвідування мешканцями та гостями міста 24 липня (з 10.00 до 12.00 та з 15.00 до 17.00) та 25 липня (з 14.00 до 16.00). На екіпажі кораблів чекає культурна програма.

Як планується, по завершенні візиту кораблі зазначених груп НАТО спільно з Військово-Морськими Силами ЗС України проведуть у Чорному морі тренування типу PASSEX.

Довідково. Командиром походу Постійної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMG2) є комодор Боудевін Бутс, а Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2) — капітан 2 рангу Франк Магінскі.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling