Харьков

Стало ясно, что подорожало и подешевело на Харьковщине

14 июля 2018 15:24

На споживчому ринку області у червні зросли ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива, головним чином, за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій, газу скрапленого для побутових потреб та фактичної плати за оренду житла.

Разом з тим, подорожчали продукти харчування та безалкогольні напої. Серед плодоовочевої групи найбільше подорожчали: морква, цибуля ріпчаста, капуста білокачанна, гриби, ягоди, ківі, перець солодкий, картопля, цитрусові. Зросли ціни на окремі круп’яні вироби, борошно пшеничне, масло, олію соняшникову, макаронні вироби, чай, пасту томатну, спеції, сіль, крабові палички, філе мороженої риби. Водночас, знизилися ціни на огірки, кабачки, помідори, сухофрукти, виноград, салати, банани, часник, яйця, філе куряче, птицю (тушки курячі), яловичину, рибу морожену, морепродукти, соуси, приправи, шоколад, цукор.

Подорожчали алкогольні напої та тютюнові вироби. Серед тютюнових виробів більш за інші подорожчали сигарети з фільтром вітчизняних марок та сигарети з фільтром медіум класу. Відбулося подорожчання алкогольних напоїв, а саме: вин столових вітчизняних та пива. Разом з тим, подешевшали вина столові імпортні.

Ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла збільшилися за рахунок подорожчання домашнього текстилю, виробів зі скла, столового посуду і предметів домашнього вжитку.

Підвищення цін на транспорт в основному спричинено подорожчанням проїзду у залізничному пасажирському транспорті (проїзду у міжміському поїзді) та подорожчанням палива та мастил (дизельного пального, газу скрапленого для автомобілів). Ціни на зв’язок зросли внаслідок подорожчання послуг місцевого телефонного зв’язку. Подорожчання послуг ресторанів і готелів пов’язане зі збільшенням цін на послуги пансіонатів та кафе. Послуги освіти подорожчали за рахунок підвищення плати за утримання дітей у дошкільних закладах. Ціни на різні товари та послуги підвищилися за рахунок зростання цін на страхування особистого транспорту, послуги нотаріусів. Водночас відбулося зниження цін на ювелірні вироби, годинники.

Одяг і взуття подешевшали за рахунок сезонного зниження цін на продукцію весняно-літнього сезону. У сфері охорони здоров’я спостерігалося зниження цін внаслідок подешевшання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання. Водночас, спостерігалось зростання цін на послуги лікарень. У сфері відпочинку і культури знизились ціни за рахунок подешевшання аудіотехніки, фотоапаратури та обладнання для обробки інформації. Разом з тим, відбулося подорожчання туристичних послуг та послуг кінотеатрів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling