Политика

Российская провокация в ОБСЕ провалилась: Берлинская декларация с резолюцией по Крыму принята

11 июля 2018 15:59

Парламентська асамблея ОБСЄ всупереч провокації з боку представників делегації Росії ухвалила Берлінську декларацію з резолюцією щодо Криму, в якій міститься засудження окупації Криму з боку РФ, а також заклик до Росії залишити територію півострова та звільнити українських політв’язнів.

Про це написав народний депутат фракції «Народний фронт», заступник члена Постійної делегації у ПА ОБСЄ Сергій Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

«Тільки що Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила Берлінську декларацію. Частиною цієї декларації стала наша резолюція щодо Криму. В ній Росію вкотре закликали покинути Крим та звільнити наших політв’язнів», – повідомив народний депутат.

«Як вже заведено, російська делегація влаштувала бридку провокацію. Апелюючи до процедури, вони намагалися довести, що при відсутності деяких членів нашої делегації наша резолюція не може розглядатися», – додав він.

За словами Сергія Висоцького, півгодини президент ПА ОБСЄ і Лорд Бовнесс – парламентарій з Великої Британії та голова процедурного комітету, – доводили росіянам, що вони невірно трактують положення регламенту.

«Зрештою, президент поставив пропозицію росіян на голосування. Результат був розгромним – Росію підтримали тільки делегації Вірменії та Казахстану. Інші делегати, окрім деяких представників Швейцарії та Італії, підтримали Україну. Після цього росіяни з ганьбою пішли з залу засідань», – підсумував представник «Народного фронту».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling