Харьков

На Харьковщине отчитались о наборе кадетов в 7-10 классы

11 июля 2018 18:38

На Харківщині у Державній гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» успішно завершилась вступна кампанія, у ході якої понад 200 юнаків відібрано для навчання з 1 вересня у 7-10 класах.

Так, цього літа до трьох юних українців позмагалися між собою за право називатися харківськими кадетами. Особливо великий конкурс був серед потенційних вихованців 9 та 10 класів.

За словами командування навчального закладу з метою задоволення потреб усіх абітурієнтів було прийнято рішення щодо введення до штату ще одного навчального взводу кількістю 30 осіб.

- Цього року ми прийняли до себе близько 30 юнаків із тимчасово окупованих територій України, дітей учасників бойових дій та таких, які ростуть без батьків. Ці категорії громадян користувались певними пільгами. Загалом же протягом червня-липня через великий конкурс у нас була можливість відібрати кращих серед кращих. До речі, з усіх цьогорічних випускників 70% подали документи для вступу до вищих військово-навчальних закладів, аби у майбутньому стати офіцером, - зауважив заступник начальника Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» з методичної роботи полковник Олексій Магілін.

За словами командування навчального закладу, до виховання юнаків залучені військовослужбовці та ветерани Збройних Сил України із чималим досвідом служби. Також в інтересах освітнього процесу постійно використовується база Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» та інших частин Харківського гарнізону. Все це позитивно впливає на формування незламного козацького духу у кадетів.

Наприкінці серпня 2018 року усі новачки гімназії-інтернату прибудуть до навчального закладу, отримають військовий однострій, звикнуть до армійського розпорядку дня та із початком нового навчального року розпочнуть цікавий шлях харківського кадета.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling