Общество

В районе ООС военные медики спасли жизнь гражданскому

10 июля 2018 14:28

Днями бригада хірургів одного з військових мобільних госпіталів, що виконує бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, врятувала від смерті мешканця міста Сєверодонецьк, Луганської області.

За словами начальника мобільного військового госпіталю підполковника медичної служби Андрія Телефанка, повідомлення від колег із місцевої лікарні з проханням по допомогу надійшло вранці в неділю. Пацієнт, який потрапив до них із вогнепальним пораненням грудної клітини, знаходився у критичному стані та потребував термінового ургентного оперативного втручання.

— Справа в тому, що робота цивільних хірургів більш спрямована на онкологічні захворювання та закриті травми внутрішніх органів. Дуже рідко вони можуть зіштовхнутися й з ножовим пораненням. А в цьому випадку наші фахівці були єдиними, хто б зміг врятувати людину тому, адже за час участі в бойових діях на Донбасі військові лікарі набули великого досвіду роботи з вогнепальними пораненнями та множинними пораненнями від міно-вибухових пристроїв, — наголосив підполковник медичної служби Андрій Телефанко.

Не гаючи часу бригада військових лікарів вирушила до місцевої лікарні боротися за життя постраждалої людини.

— На час нашого прибуття поранений вже знаходився на операційному столі. Стан його був критичний, тому відразу включилися в роботу. Після проведення заходів виявилося, що у пацієнта кулею пошкоджено не лише грудну клітину, а й діафрагму, ліву долю печінки, шлунок та праву нирку, — розхповів начальник хірургічного відділення старший лейтенант медичної служби Андрій Воровський.

Лікар Андрій Воровський разом зі своїм асистентом лейтенантом медичної служби Олександром Оттом швидко зупинили кровотечу, ушили печінку та шлунок, а також видалили нирку.

По закінченню операції, яка тривала 4 години та стабілізації життєвих показників, чоловіка було доставлено до палати інтенсивної терапії та реанімації, військові лікарі пообіцяли колегам надавати рекомендації, а також контролювати процес лікування до остаточного одужання та загоєння рани.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling