Политика

Матиос: каждый второй участник АТО имеет тот или иной вид посттравматического расстройства

4 июля 2018 07:30

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що кожен військовий, який приймав участь в бойових діях на Донбасі привіз із собою зброю. Про це він повідомив в ефірі "Вечірнього прайму" на "112 Україна".

Анатолій Матіос нагадав про важливість створення ДБВЮ:

"Державне бюро військової юстиції повинно опікуватися захистом прав і контролем за дотриманням закону військових, їх у державі є майже 400 тис. зараз. А ще майже 300 тис. людей, які звільнилися, пройшли війну і мають, кожен другий має той чи інший різновид посттравматичного розладу. І це біле-чорне, коли несправедливість б’є прямо в обличчя призводить до того, що право робиться на місці", - додав головний військовий прокурор.

Також Матіос заявив, що кожен військовий, який приймав участь в бойових діях на Донбасі привіз із собою зброю:

"Кожен, хто приїхав з війни, привіз з собою зброю у тій чи іншій мірі. Ми взяли статистику і запросили інформацію по всіх правоохоронних структурах про кількість втраченої з тих чи інших обставин зброї. Десятки тисяч. Це не гладкоствольна мисливська зброя. Десятки тон вибухівки, сотні мін, тисячі гранат, десятки тисяч автоматів і пістолетів, мільярд патронів у державі облікованих, тих, що вилучили", - додав він.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling