Политика

Парубий поддержал Герасимюк: Нацрада должна быть независимой

2 июля 2018 19:24

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що із розумінням ставиться до рішення Ольги Герасим’юк

Нацрада з телебачення не змогла зібрати засідання за відсутності Герасим’юк і Черниша подати у відставку, аби звернути увагу на маніпуляції в процесі переліцензування.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Нацрада має залишатись незалежною від будь-яких політичних впливів, а також виконувати зараз свою головну функцію – переліцензування цифрових ліцензій.

Зустрівся з членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим'юк, яка призначена за квотою Верховної Ради України та Головою профільного комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторією Сюмар.
Погоджуюсь з позицією Ольги Герасим'юк, що Нацрада має залишатись незалежною від будь-яких політичних впливів, а також виконувати зараз свою головну функцію – переліцензування цифрових ліцензій. Відтак, з розумінням поставився до позиції Ольги подати у відставку з посади Першого заступника Голови, аби звернути увагу на неприпустимість будь-яких маніпуляцій в процесі переліцензування. Водночас, наголошую, що пані Герасим'юк залишається членом Нацради, призначеним вищим законодавчим органом країни і готова надалі чесно і добросовісно виконувати свої обов’язки члена Нацради.

Разом з тим політик наголосив, що Герасим'юк залишається членом Нацради, призначеним вищим законодавчим органом країни і готова надалі чесно і сумлінно виконувати свої обов’язки члена Нацради.

Нагадаємо, не вщухає скандал у Нацраді з питань телебачення та радіомовлення, перший заступник голови якої Ольга Герасим'юк написала заяву про відставку. Відома журналістка звинуватила пропрезидентське крило цієї структури в маніпуляціях зі свободою слова.

Одразу кілька політичних сил висловили своє занепокоєння ситуацією в Нацраді, адже відставка Герасим'юк може свідчити про погіршення свободи слова. Це неодмінно позначиться на реноме держави у світі та репутації президента Петра Порошенка у країнах Заходу.

Джерело: ТСН


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling