Политика

Денисова снова прибыла в г.. Лабитнаги, чтобы посетить Олега Сенцова (фото)

28 июня 2018 11:22

Сьогодні зранку, 28 червня, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вже вдруге за останні два тижні прибула до російського міста Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ), де відбуває покарання український політв’язень Олег Сенцов.

За словами Людмили Денісової, у цей же час до Лабитнагі з метою відвідати Олега Сенцова також прибула і Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова.

«З 9-ї ранку я під виправною колонією номер 8, намагаюся зустрітися з Олегом Сенцовим. Уповноважений РФ Тетяна Москалькова з'явилася тут півгодини тому. Кортеж проїхав повз мене, хоча вона прекрасно мене бачила. Така демонстративна поведінка викликає одне питання - як вона збирається виконувати домовленості президентів, не кажучи вже про реалізацію гарантій на моє безумовне безперешкодне відвідування українських політв'язнів, надане мені Президентом РФ?», - коментує Уповноважений.

Людмила Денісова зазначає, що співробітники колонії не допускають її на територію в’язниці та повідомляють, щоб український Омбудсмен чекала відповіді керівництва. Письмові заяви від Уповноваженого вони також відмовляються прийняти.

«З-за воріт я бачу, що люди які приїхали кортежем, ходять по території, Тетяна Москалькова робить селфі... А нам всім болить Олег Сенцов, який голодує вже 46-й день. І ми не маємо точної інформації, що з ним і як він почувається... А російський омбудсмен вийде звідти і знову щось говоритиме на кшталт "лікувального голодування"», - розповідає Людмила Денісова.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling