Общество

285 кандидатов на должности судей будут сдавать квалификационный экзамен осенью

26 июня 2018 20:50

Вища кваліфікаційна комісія суддів України проводить добір кандидатів на посади суддів місцевих судів. Наразі 285 кандидатів, які мають стаж помічника судді, завершили спецпідготовку у Національній школі суддів України.

Добір на посади суддів місцевого суду Комісія оголосила у квітні 2017 року з урахуванням 600 прогнозованих вакансій. 285 кандидатів протягом 3 місяців проходили спецпідготовку у НШСУ. Далі їх чекає складення кваліфікаційного іспиту, до якого будуть допущені кандидати 2-го та 3-го доборів без спецпідготовки.

Кандидати на посади суддів місцевих судів не з числа помічників суддів та які успішно пройшли оцінювання зараз проходять спеціальну перевірку. Наразі успішно перевірку пройшли 358 кандидатів. Спецпідготовка у Національній школі суддів для цих кандидатів розпочнеться у третій декаді серпня 2018 року. Це і є для них наступний етап в доборі.

«До етапу спецпідготовки дійшли найкращі і найсильніші в професійному плані люди. Мені відомо, що школа суддів високо оцінила їх мотивованість до навчання та самопідготовки. Нагадую, що зараз в судовій системі 30 % вакантних посад. А з процедурою кваліфікаційного оцінювання ця цифра поступово збільшується. Тому цей добір є дуже важливим для судової системи України. Ми покладаємо на них значні сподівання і вже на початку осені плануємо оголосити іспити у першу інстанцію», - наголосив заступник Голови ВККСУ Станіслав Щотка.

Нагадаємо, що Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 3 квітня 2017 року оголошено добір кандидатів на посаду судді місцевого суду з урахуванням 600 прогнозованих вакантних посад суддів місцевого суду. За результатами анонімного тестування, яке писали 4128 кандидатів одночасно було відібрано 700 кандидатів, які набрали найвищий сукупний бал. Вони і продовжили участь у доборі на посаду судді місцевого суду. Ці кандидати повинні пройти тестування морально-психологічних якостей, спеціальну перевірку, спеціальну підготовку та кваліфікаційний іспит.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling