Политика

Денисова повторно обратилась в Красный Крест

25 июня 2018 14:27

Людмила Денісова, констатуючи відсутність реакції Червоного Хреста щодо відвідання українських політв’язнів, направила чергове звернення до МКЧХ.

«Змушена констатувати, що відсутня будь-яка реакція Голови Регіональної Делегації МКЧХ в РФ, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барту на мої листи щодо відвідання співробітниками МКЧХ Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха і Олександра Шумкова і сприяння моїм візитам до згаданих громадян України», - зазначає Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у черговому зверненні до Голови Регіональної Делегації МКЧХ в РФ, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барту.

Уповноважений звертає увагу, що 22 черфвня 2018 року також був направлений лист №1-1785/18-12 з проханням відвідати Володимира Балуха, який утримується у Сімферопольському СІЗО.

«Зважаючи на надзвичайність ситуації, я знову звертаюся до Магне Барту з проханням відвідати їх, а також сприяти моїм особистим візитам до українських політв’язнів, аби запобігти можливим трагічним наслідкам порушення прав і свобод людини!» - коментує Людмила Денісова та висловлює надію на зустріч з Магне Барту протягом цього тижня.

Крім того, Уповноважений направила звернення голові Делегації МКЧХ в Україні Алану Ешліману з проханням сприяти візитам представників МКЧХ до громадян України, яких утримують в місцях несвободи на території РФ та тимчасово окупованій території України, зокрема до Олега Сенцова, який оголосив голодування 14 травня 2018 року, і Володимира Балуха, який голодує з 18 березня 2018 року.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling