Общество

Полиция и нацгвардейцы обеспечили порядок во время митинга под стенами Рады (+фото, видео)

19 июня 2018 20:24

Активісти намагалися прорватися у будівлю парламенту. Поліція та гвардійці зупинили порушників громадського порядку. Але під час сутички постраждало декілька правоохоронців та громадян.

Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко заявив, що поліцейським вдалося затримати провокатора.

«Правоохоронці затримали чоловіка, який розпилював сльозогінний газ. Його доставили до Печерського управління поліції. Після проведення тесту на сп’яніння у його крові виявлено близько одного проміле алкоголю. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України». Уже пізніше поліцейські доставили до управління поліції ще одного чоловіка, який намагався висмикувати поліцейських і хапав за амуніцію. Після проведення першочергової перевірки його діям буде надана правова оцінка», - сказав Андрій Крищенко.

Троє поліцейських шпиталізовано: одного від застосування газового балончика, ще один працівник отримав черепно-мозкову травму та інші легкі тілесні ушкодження.

Наразі на вулиці Грушевського відновлено рух транспорту, а публічний порядок під стінами Верховної Ради охороняється працівниками Національної поліції та Нацгвардії.

Джерело: Департамент комунікації МВС України


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling