Общество

На Донбассе будут судить мужчину, который вербовал женщин для занятия проституцией в Турции

15 июня 2018 15:38

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного мешканця м. Харкова за обвинуваченням у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинене щодо кількох осіб) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік вступив у змову із громадянином Туреччини, який мав досвід у «бізнесі» з надання жінками сексуальних послуг. Головним завданням обвинувачуваного був пошук дівчат на території Донецької області з метою їх подальшого відправлення за кордон для сексуальної експлуатації. Своїх жертв вербувальник шукав серед осіб, які знаходилися у скрутному матеріальному становищі.

Зокрема, у грудні 2017 року харків’янин зустрівся з двома мешканками Маріуполя віком 28 та 20 років та пообіцяв високооплачувану роботу на території Туреччини, пов’язану із наданням послуг сексуального характеру, а також фінансову допомогу у виготовленні документів для цієї «подорожі». Гарантував гідні умови мешкання, харчування, дотримання прав і інтересів, високу зарплатню - від 100 доларів США за одну годину.

У січні 2018 року, завдяки злагодженим діям правоохоронців, дівчат було зупинено після проходження митного контролю у приміщенні Міжнародного аеропорту «Харків». Вербувальника затримано. Подальшу його долю вирішуватиме суд.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling