Политика

Денисова: переговоры по моим визитам к украинским политзаключенным в России зашли в тупик

15 июня 2018 18:02

Сьогодні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула до міста Лабитнангі (Тюменська область), щоб відвідати українського політв’язня Олега Сенцова.

Людмилі Денісовій керівництво колонії, де тримається Сенцов, категорично відмовило у відвіданні ув’язненого та наданні інформації щодо стану його здоров’я без пояснення причин.

З огляду на такі дії з боку російської сторони, переговори щодо моніторингових візитів на території РФ зайшли в глухий кут, зазначає Уповноважений.

«Для нас в найголовніших пріоритетах - візит до Олега Сенцова, тому що він голодує і стан його здоров’я на сьогодні невідомий. За деякими свідченнями, він перебуває у критичному стані. Те, що він голодує вже місяць, підтверджує це припущення. В списках візитів, які ми попередньо погодили з Омбудсменом РФ Тетяною Москальковою, є громадяни і України, і РФ. Я запропонувала Тетяні Москальковій здійснити візити до всіх громадян РФ, які знаходяться у місцях позбавлення волі на території України. Щоб нам, натомість, надали можливість відвідати всіх громадян України, які знаходяться на території РФ і анексованого Криму», - коментує Людмила Денісова.

Уповноважений нагадує, що Омбудсмен РФ, зі свого боку, запропонувала здійснити перший візит до міста Омська у суботу, 16 червня. Там утримується українець Дмитро Штибліков.

«Згідно з Консульскою конвенцією, ми і так маємо право відвідати Дмитра Штиблікова, тому що він є громадянином України. Ми його відвідаємо і без шоу навколо цього процесу. Але у нас є ще Олег Сенцов, життя якого перебуває під загрозою. Якщо Росія заявляє, що у них у пріоритеті візит до Вишинського, то у нас в пріоритеті візит до Олега Сенцова. Ми запропонували обмінятись візитами і працювати в такому форматі, але все відбувається по-іншому» - підсумувала Людмила Денісова.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling