Политика

Денисова: в переговорах с Россией мы настаиваем на посещении Олега Сенцова в ближайшие дни

14 июня 2018 14:01

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова сьогодні прибула на територію РФ, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

У Москві в офісі Уповноваженого РФ з прав людини відбулась зустріч Людмили Денісової та керівника апарату Омбудсмена РФ. Під час зустрічі вони обговорили деталі поїздки Людмили Денісової та можливість візитів Уповноваженого до політв’язнів – громадян України, які тримаються в Росії.

За словами Омбудсмена, російська сторона запропонувала здійснити перший візит до міста Омськ у суботу, 16 червня.

«Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Тому що ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до Салехарду, де тримається Олег. Зі своєї сторони, Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями», - коментує Людмила Денісова.

Крім того, Уповноважений зазначає, що зараз проводиться робота щодо можливого відвідування через консульські служби журналіста Романа Сущенка, який утримується у СІЗО «Лефортово».

За словами Людмили Денісової, переговори з російською стороною тривають.

Нагадаємо, що згідно домовленостей між Президентом України та Президентом РФ був підготований список політв’язнів, яких планують відвідати Омбудсмени обох країн. Після поїздки до Росії, Людмила Денісова планує здійснити візит у Сімферопольське СІЗО на тимчасово окупованих територіях Криму.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling