Политика

Гвардейцы Батальона имени Героя Украины генерала Кульчицкого готовится к освобождению Донбасса

14 июня 2018 14:31

Бійці Батальйону оперативного призначення (резервний батальйон) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького нещодавно повернулися після виконання завдань у межах ООС й починають підготовку із відновлення боєздатності.

У Міжнародний навчальний центр на Київщині сьогодні приїхав командувач Національної гвардії генерал-полковник Юрій Аллеров, щоб перевірити, як починаються навчання, дізнатися, які труднощі їх турбують, як керівництво може їм допомогти. Юрій Аллеров згадав початки створення батальйону, бажання бійців, щоб їх підрозділ носив ім’я Героя України генерала Сергія Кульчицького. Усі присутні віддали шану Сергію Кульчицькому хвилиною мовчання. Командувач НГУ запевнив, що пишається гвардійцями.

«Ми пишемо історію разом з вами. Сьогодні ми зосередилися в навчальному центрі Національної гвардії з метою відновлення боєздатності, підвищення спроможності, доукомплектування, дообладнання, доозброєння, щоб цей підрозділ зміг ефективніше виконувати свої задачі. У Національній гвардії є зараз більш сучасне озброєння, техніка. Щоб бути сильним – треба бути професіоналом. Тому головна мета злагодження – підвищити професійний рівень. Я впевнений, що ми з вами здатні зробити ще більше», – звернувся Юрій Аллеров до військових батальйону імені генерала Кульчицького.

«Це сучасний підрозділ, який буде застосовуватися для звільнення і наведення миру й спокою на наших територіях – як Донбасу, так і Криму», - додав він.

Юрій Аллеров попросив бійців батальйону бути максимально відкритими, щоб спілкування було конструктивним і мало подальші позитивні результати. Командувач заслухав не лише військові, а й побутові проблеми військових і пообіцяв підтримувати всебічну допомогу особовому складу.

Нагадаємо, батальйон ім. Кульчицького поклав початок добровольчому руху в Україні. Бойовим навчанням і злагодженням добровольців керував генерал-майор Національної гвардії України Сергій Кульчицький. Уже 5 квітня 300 резервістів першого резервного батальйону оперативного призначення НГУ, пішли на схід України, спочатку до Павлограда, а потім на бойове чергування в район Ізюм – Слов'янськ. 29 травня 2014 р. бойовики підбили вертоліт МІ-8, який повертався після розвантаження продуктів на блокпост. На його борту знаходився генерал-майор Сергій Кульчицький і ще 11 бійців. Бійці 1-го батальйону Нацгвардії України, який особисто навчав Кульчицький, виявили бажання, щоб їх підрозділу присвоїли ім’я Кульчицького. Генерал залишив себе в кожному бійцеві, якого готував – у їх світобаченні, прагненні до самовдосконалення морального духу і фізичної підготовки, злагодженості й дружньому ставленні до людей. У грудні 2016 року Батальйон Національної Гвардії України імені генерала Сергія Кульчицького отримав іменний штандарт від Президента України.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling