Политика

В Одессе Полторак встретился со своим коллегой из Молдовы (видео)

11 июня 2018 14:49

Сьогодні, 11 червня, в Одесі відбулась офіційна зустріч Міністра оборони України Степана Полторака із Міністром оборони Республіки Молдова паном Еудженом Стурзою.

В ході зустрічі Міністри оборони узгодили пріоритети подальшої співпраці у сфері оборони.

В першу чергу, мова йде про проведення спільних навчань, як на двосторонній основі, так і в рамках співпраці з НАТО та окремими союзниками, розвиток співпраці на рівні штабів видів збройних сил двох держав, взаємодія у сфері військово-технічного співробітництва та покращення динаміки партнерства між вищими військовими навчальними закладами.

Зокрема, Міністр оборони України відзначив, що наразі склалися тісні відносини між Одеською військовою академією та військовою академією Національної Армії Республіки Молдова імені Александру чел Бун.

Також сторони обговорили питання, стосовно обміну досвідом з протидії цілісному спектру гібридних загроз та подальшу співпрацю в питаннях реформування збройних сил двох країн.

— Вважаю, що сьогоднішня зустріч має важливе значення для регіональної безпеки і оборони. Адже Україна та Молдова мають спільні виклики і загрози, — наголосив під час переговорів генерал армії України Степан Полторак.

Зокрема, Міністр оборони України зазначив, що Російська Федерація продовжує гібридну агресію на Донбасі, нарощує ударний військовий потенціал у Криму, дестабілізує Чорноморсько-Азовський регіон, непроста ситуація склалася й у Придністров’ї. Угрупування, які знаходяться на території Придністров’я та в цілому на південно-західному напрямку, є загрозою і для України, і для Молдови.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling